TOEFL'a hazırlanırken...


Yaklaşık 60 yıl önce aralarında Amerikan Eğitim Konseyi'nin de bulunduğu bir grup vakıf tarafından kurulmuş olan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ETS 180 ülkede, 9 bin farklı lokasyonda yılda 50 milyondan fazla test üretiyor. En iddialı olduğu konulardan birisi, TOEFL sınavları. Bu konuda ülkelere özel eğitim stratejileri belirleyen şirket, Türkiye'de yaşayanlar için de web sitesinde TOEFL'a özel ipuçları içeren özel videolar paylaşıyor. Bu videolar ve eğitimler tamamen ücretsiz. ETS uzmanlarının sınava yönelik olarak verdikleri bilgiler ve önerdikleri kaynaklar şöyle sıralanıyor:

- TOEFL, 0-120 arasında değişen bir değerlendirme testi. Dört adet dil yeteneğini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) ölçmeyi amaçlıyor ve öğrenciler dört bölümden her biri için ayrı puan alıyorlar.

- Test kapsamında en fazla zorlanılan bölüm, konuşma. Bu nedenle öğrencilerin sık sık pratik yapmaları ve gerçek test ortamı sunan araçlardan yararlanmaları faydalı oluyor.

- TOEFL Go Anywhere web sitesi: (www.TOEFLGoAnywhere.org): Sınava girecekler için özel olarak tasarlanmış, düzenli olarak yeni kaynaklar ve hazırlık araçlarıyla güncellenen resmi TOEFL web sitesi. Sitenin multimedya platformları sayesinde öğrenciler örnek sorulara ve resmi TOEFL hazırlık sınavına ulaşabiliyorlar. Ayrıca TOEFL sınavını kabul eden kurumlar ve puan gereklilikleri hakkında daha fazla bilgiye de kolayca erişebiliyorlar.

- TOEFL iBT Quick Prep: (Hızlı Hazırlık) (www.ets.org/toefl/quickprep): Öğrenciler her zaman daha fazla örnek test sorusu talep ediyorlar. TOEFL IBT Hızlı Hazırlık, öğrencilere yardımcı olmak amacıyla daha önceki sınavlarda çıkmış soruları bu web sitesinde sunuluyor.

-"Inside the TOEFL Test" Video Serisi: (www.ets.org/toefl/video_library/ ): Beş bölümlük video serisi TOEFL sınavının yazma ve konuşma bölümlerine erişim sağlayarak öğrencilerin bu alandaki sınavların içeriğine hakim olmalarını sağlıyor.

- TOEFL Test Prep Planner: (TOEFL Sınav Hazırlık Planlayıcısı) (www.ets.org/toefl/planner ): Sınava girecek öğrencilerin TOEFL test formatına aşina olmalarını ve mevcut kaynakları anlamaları için sekiz haftalık bir çalışma takvimi sunuyor.

- TOEFL Journey Program: (TOEFL Journey Programı) (http://www.toeflgoanywhere.org/user/toefl-journey ): Sınav hazırlık sürecindeki öğrencilere yurtdışında eğitim görme isteklerine bağlı olarak, kişiye özel İngilizce düzey tespitinde bulunuyor ve yurtdışı eğitim planları konusunda yardımcı oluyor. Program ayrıca yabancı bir ülkede yaşamak için faydalı tavsiyeler veriyor.

- Resmi TOEFL Facebook sayfası: (https://www.facebook.com/TOEFL): Yeni başlatılan ve sınava katılan 101 binden fazla öğrencinin bulunduğu Facebook TOEFL sayfasında, teste girecek öğrenciler için eğlenceli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, TOEFL sınavında en iyi sonuca ulaşmak için faydalı ipuçları da bulunuyor.

-YouTube TOEFL TV Kanalı: (www.youtube.com/TOEFLtv): YouTube TOEFL TV Kanalı'nda, TOEFL sınavı ile ilgili İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanmış pratik bilgiler ve çalışma ipuçları bulunuyor.
- TOEFL IBT Kaynakları: (Öğrencilerin Videolarına Bir Bakış) (http://www.ets.org/s/toefl/flash/17494/TOEFLResourcesWebVideo.htm ):TOEFL IBT Kaynakları, ETS'nin çok sayıda kaynaktan alıntı yapılarak, TOEFL sınavına hazırlananların sınav gününde başarılı olabilmeleri için geliştirilmiş kapsamlı bir video sunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

McDonald's ın vizyonu

Ultimate Loyalty Statistics

A brief history of McDonald's