Yeni ödeme alternatifleri hakkında...


...Bir süredir alternatif ödeme sistemleri artık çok daha gündemde. Paypal gibi kredi kartı gerektirmeyen sistemlerin yanı sıra, mobil ödeme araçları da artık çok daha yaygınlaşmaya başladı. Tahminlere göre bundan 2 sene sonra her 5 cep telefonundan biri NFC özelliğine sahip olacak ve çoğu ödeme yapmak için kullanılmaya başlanacak. Daha da önemlisi, Microsoft, Google, Apple gibi teknoloji devlerinin tamamı dijital cüzdan üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

Kullanıcıların nakitten kurtulmak için ilk motivasyonları kredi kartlarının daha kolay ve kullanışlı olmasıydı. Günümüzde kredi kartlarının da en azından dijital dünyada daha karmaşık bir ödeme yöntemi sunduğunu görüyoruz. 16 hanelik numaranızı, CCV, son kullanım tarihi gibi bilgilerinizi vermek bile yeterli güvenlik sağlamadığı için SMS ile doğrulama ya da kart şifresini kullanma gibi ekstra adımlar gerekiyor. Gerçek yaşamda da NFC'nin çok daha hızlı bir yöntem olduğu bir gerçek. Yani nakit kullanmanın zorluklarını artık kredi kartı ile yaşıyorsak, yakında daha basit yöntemlerin onun yerini alması kaçınılmaz olacaktır.

Önce nakitten kurtulduk, yakın gelecekte ise bunu bir nebze hatırlatan kredi kartları ve sliplerden kurtulacağız. Bundan sonrasında ise bilimkurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz, birimsiz bir kredi dönemine geçiyor olabiliriz....




kaynak: Dünya gazetesi, Murat Yıldız'ın köşe yazısından alıntıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

McDonald's ın vizyonu

A brief history of McDonald's

Ultimate Loyalty Statistics