Audrey Hepburn'ün Güzellik Sırları

Tanrı vergisi güzelliğiyle anılmak hoşuna gidiyordu. Ama tercihi güzellikten çok zekâsıyla, yetenekleriyle ve çalışma azmindeki titizliğiyle anılmaktı. Ancak ne zaman bu yönlerinden bahsetse, “Güzelsiniz diyorlardı ona, hem de çok güzel!”.
Giysilerini kusursuz bir şıklıkla üzerinde taşır, oldukça sade giyinir; elbiselerinde en çok sihayı tercih ederdi. Aşırı süsten kaçınır, yüzünün masum ifadesini bozmayacak hafif makyajı benimserdi. Yetmişi aşkın yaşına rağmen yüreğinde hassas ruhlu ve sevgi dolu küçük bir kız yaşardı. Acaba onu Hollywood Sineması’nda efsane bir aktris yapan bu çocuksu masumiyeti miydi?
Zarif ve alçak gönüllü hâlini ömrünün sonuna kadar sürdüren sanatçı, kolon kanserine yakalandığı sırada bile iyimserliğini ve sevgi dolu tebessümünü yitirmedi. Hastalığından medyanın, hatta en yakınlarının bile haberi yoktu. Kimseyi hastalığıyla üzmek istememişti. Hayatı daima Allah’ın bağışladığı en büyük ödül olarak gören işte bu güzeller güzeli kadın Audrey Hepburn’du.
Son röportajında muhabirin kendisine yönelttiği, “Güzellik iksirinizi açıklar mısınız” sorusuna, “Yine mi güzellik!” der gibi tebessümle baktı. Buğuluydu gözleri. Ve yılların eskitemediği o muhteşem güzelliğinin sırlarını bir solukta sıralayıverdi:
  • Çarpıcı dudaklar için şefkat dolu sözcükler kullanın.
  • Büyülü gözlere sahiğ olmak hiç zor değil, yapacağınız tek şey insanlara sevgiyle bakmak.
  • Göz kamaştırıcı saçlar mı düşlediniz? O hâlde günde en az bir kez, çocukların minik parmakları bırakın saçlarınızın  arasında dolaşsın.
  • İncecik bir vücut özlemi mi çekiyorsunuz? Yiyeceklerinizi aç insanlarla paylaşarak başarılı olabilirsiniz.
  • Özgüveninizle çevrenizi etkilemek istiyorsanız, bilgi açısından hızlı adımlar atmalısınız.
  • İnsan kendini sürekli aşmak zorunda olan bir varlıktadır. Hiçbir ayırım yapmadan kırılmış kalpleri onarmalı, hastaların yardımına koşmalı ve yaşamın kefaretini ödemelidir.
  • Bir gün, yardım eline ihtiyaç duyarsanız, bunu omuzlarınızın altında bulabilirsiniz. Yaşlandığınızda iki eliniz olduğunu daha iyi fark edecek; bir elin kendiniz için, diğerinin de başkalarına yardım etmek için yaratıldığını anlayacaksınız.
  • Kadının güzellipi ne giysilerinde ne de saç modellerinde saklıdır.
  • Güzellik, kusursuz bir yüz ve vüvutla sınırlanmaz. Asıl güzellik, ruhun güzelliğinin yansımasıdır. Sevginizi ne kadar gösterebilirseniz, o kadar güzelleşirsiniz.
  • Unutulmaması gereken şudur ki; bir kadın, yılları geride bıraktıkça daha da güzelleşir…
 Güzel bir kadın göze;iyi bir kadın da kalbe hoş görünür.Birincisi pırlanta,ikincisi de hazinedir. Napoleon

Zirvedeki yaşamlar adlı kitaptan alıntıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

McDonald's ın vizyonu

Ultimate Loyalty Statistics

A brief history of McDonald's