McDonald's Bunları biliyor musunuz?

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

. Bir hamburger köftesi, besi çiftliğinden size ulaşana kadar, 85 ayrı kontrol
noktasından geçer.

. McDonald's'ın Türkiye'deki restoranlarında satışa sunduğu ürünlerin %98'inin
üretimi Türk kuruluşları tarafından gerçekleştirilmektedir.

. McDonald's'ın Türkiye'de işbirliği yaptığı Türk üreticilerin diğer ülkelerdeki McDonald's restoranlarına yaptıkları ihracatın toplam tutarı yaklaşık 67 milyon dolardır.

. McDonald's'ın dünyadaki 30.000 restoranından sadece Türkiye'deki restoranlarında ayran bulunur. McDonald's restoranlarındaki ayran, McDonald's kalite anlayışı ile Danone tarafından üretilir.

. McDonald's'ın kendi çalışanları için Chicago'da bir Hamburger Üniversitesi var. Bu üniversiteden bugüne kadar yüzden fazla Türk genci mezun olmuştur.

. McDonald's'ın Türkiye'deki restoranlarında çalışanlarının sayısı 3000'in üzerindedir.

. McDonald's'ın standart sandviçlerindeki köfteler hiç katkısız, %100 dana etiyle hazırlanır. McDonald's'ın Türkiye'deki restoranlarında kullandığı et, Pınar Et tarafından üretilir.

. McDonald's'ta ürünler en taze haliyle satışa sunulur. Hazırlandıktan sonra 7 dakika içinde satılmayan patates kızartması, 10 dakika içinde satılmayan sandviçler satıştan çekilir.

. Bütün McDonald's restoranlarında kullanılan hamburger köfteleri 44,5 gram ağırlığında, 98 milimetre çapında ve 7 milimetre yüksekliğindedir. Etin pişme süresi ise 40 saniye ile 44 saniye arasında değişir.

. Eller mikrop kırıcı sabunla her 30 dakikada bir ve en az 20 saniye süreyle sıcak suyla yıkanır.

. Yerler paspas yapılırken önden arkaya, paspas yapılan yere basılmamak kaydıyla yapılır.

. Izgara spatulaları, günde en az 5 kere bileylenir.

. Gün bittikten ve dükkan kapatıldıktan sonra o gün kullanılan bütün makineler teker teker sökülüp temizlenip dezenfekte edilerek yeniden kullanıma hazır hale getirilir.

. Yiyeceklere tuz konulurken tuzlama şekli önden arkaya ve sağdan sola olmalıdır.

. Satışa konan bütün yiyeceklerin satışta kalma süresi bellidir. Örneğin 10 dakika önce hazırlanmış hamburger bu 10 dakikalık süre içinde tüketilmezse satışa sunulmayacaktır. Bu nedenle tüm restoranlarda "ilk giren ilk çıkar" kuralı uygulanır.

. McDonald's restoranlarında mutfak kısmında çalışan personel ile kasada duran ya da başka bir bölümde çalışan personel ellerini yıkamadığı sürece biriyle el dahi sıkışamaz.

. Temizlik için ayrılan iki renkte bez vardır. Mavi bezler sadece yiyeceklerin dokunduğu yüzeylerde kullanılır. Kırmızı renkli bezler ise diğer yüzeyler için kullanılır. (Bunların yanında ızgara bezimizde ayrıdır.)

. Restoranda bulunan bez sayısının 1/3'ü kullanımda, 1/3'ü yıkamada, 1/3'ü ise kullanıma hazır durumda olmalıdır.

. Üretim noktalarındaki personel içeride önlüksüz dolaşamayacağı gibi dışarıda da önlüklü gezemez. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

McDonald's ın vizyonu

Ultimate Loyalty Statistics

A brief history of McDonald's